Sådan Kommer du Billigt til Koncert i Århus

En af de fede ting ved at bo i København er, at man aldrig behøver at kede sig i weekenderne. Der er altid et hav af forskellige arrangementer og events man kan tage til. Jeg har dog efterhånden også erfaret, at det absolut ikke er billigt at tage til arrangementer i hovedstaden. Det er der flere forskellige grunde til. For det første, så er lønningerne jo typisk højere i København, end de er i resten af landet. Det betyder at alle dem, der skal ansættes for at kunne afholde arrangementet, jo kræver en højere løn, end hvis de var ansat et andet sted i landet. Det betyder også, at arrangørerne godt føler, at de kan tage sig godt betalt for billetterne: gennemsnitslønnen er jo høj. Der er samtidig rigtigt mange mennesker i København, og det betyder at efterspørgslen på et populært arrangement næsten altid er højere, end antallet af pladser. Når der er en stor efterspørgsel, og et relativt lille udbud, så stiger priserne selvfølgeligt. Samlet set betyder det, at man hurtigt kan købe sig fattig i billetter, hvis man tager til arrangementer i København hver weekend.

Da jeg er studerende er jeg i den frustrerende situation, at jeg har et meget begrænset budget, og samtidig er meget sulten efter sociale aktiviteter. Det hænger ikke rigtigt sammen her i København. For at få tingene til at hænge sammen måtte jeg beslutte mig for kun at tage til ét arrangement om måneden. Det var godt for økonomien, men det gjorde at jeg gik glip af rigtigt mange fede arrangementer, og i stedet bare trillede tommelfingre i weekenderne.

Jeg blev specielt jaloux, da en af mine venner fra Århus fortalte mig, at han var til koncert hver eneste weekend. Han havde ikke engang et studiejob, så jeg forstod slet ikke hvordan han fik det til at hænge sammen. Men så viste han mig, hvor billige billetterne er i Århus i forhold til i København. Det var en enorm forskel! Pludseligt kunne jeg godt forstå, at han kunne have råd til at tage til koncert flere gange om måneden.

Jeg overvejede, om jeg ikke bare kunne tage til Århus i weekenderne. Prisen på fly- eller togbilletter gjorde dog, at jeg ikke ville spare særligt meget i sidste ende. Så jeg droppede tanken.

Men så fandt jeg en bus københavn-århus der kun kostede 99 kr. per vej! Det var svaret på alle mine bønner. Ved at tage bussen til Århus i weekenden, kunne jeg komme billigt til koncert. Jeg kunne typisk overnatte hos en god ven efter koncerten, og så tage bussen tilbage til København den næste dag. Det er noget der har gjort mine weekender langt mere interessante, og jeg har faktisk slet ikke noget imod busturen. Jeg lytter som regel bare til de bands jeg skal hen at se, så jeg kan synge med, når koncerten går i gang!

Fortæl os hvad du tænker
0Glad0Sur0Kærlighed0Bekymret